Parkbekleding: 2+1 gratis

Knuffels: 4+1 gratis

Ondergoed: 4+1 gratis

Outlet: 20% discount

Slabbetjes: 4+1 gratis

Tetradoeken: 4+1 gratis

sluiten
14 dagen bedenktijd     •     gratis verzending vanaf €75     •     verzending binnen 24u
  • zoek Zoeken
  • Wenslijst Verlanglijstje

       Mijn verlanglijstjes

  • profile Profiel
  • winkelen 0 Mandje

    Winkelmandje

    Bestelwaarde
    BTW
    0 product
  • potjestraining, hoe begin je eraan?

    In de kleurrijke wereld van ouderschap komt er een tijd dat de luierfase plaatsmaakt voor een nieuwe, spannende reis - potjestraining. Met een beetje informatie en veel geduld kun je deze overgang soepel laten verlopen. Hier zijn enkele praktische tips om je te begeleiden tijdens het potjestrainingsproces.

    1. geschikte leeftijd kiezen

    Potjestraining begint meestal tussen 18 maanden en 3 jaar, maar het belangrijkste is om de signalen van je kind te herkennen. Sommige kinderen tonen interesse in het potje op jonge leeftijd, terwijl anderen meer tijd nodig hebben. Geduld is hier de sleutel.

    potjestraining

    2. potje? check! ondergoed? check!

    Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigdheden hebt. Een comfortabel potje, oefenbroekjes, katoenen ondergoed en doekjes zijn essentieel. 

    Tip: Overweeg om leuke onderbroekjes te kopen met afbeeldingen van hun favoriete personages om het voor hen aantrekkelijker te maken.

    3. routine creëren

    Structuur is cruciaal tijdens het potjestrainingsproces. Probeer een schema te handhaven, waarin je kind regelmatig naar het potje gaat. Dit kan bijvoorbeeld na de maaltijden of voor en na het slapengaan zijn. 

    4. goed communiceren

    Open communicatie is van onschatbare waarde. Leg aan je kind uit wat er van hen wordt verwacht en waarom het belangrijk is. Gebruik positieve versterking om hen te stimuleren. Vergeet niet dat ongelukjes kunnen gebeuren. Het is cruciaal om kalm te blijven en je kind gerust te stellen.

    5. zelfstandigheid aanmoedigen

    Laat je kind zich betrokken voelen bij het proces door hen te betrekken bij het schoonmaken na een ongelukje. Leer ze hoe ze hun handen moeten wassen en moedig zelfstandigheid aan. Dit helpt niet alleen bij potjestraining, maar bevordert ook algemene zelfzorgvaardigheden.

    toiletpotje peuter

    meer weten?

    Potjestraining kan uitdagend zijn en het is normaal om vragen te hebben. Deel ervaringen, zoek steun bij andere ouders en lees het Peutermama's boek waarin potjestraining aan bod komt. Samen delen van tips en adviezen kan waardevol zijn.

    In een notendop, potjestraining is een mijlpaal die met geduld en consistentie kan worden bereikt. Met de juiste voorbereiding en ondersteuning kunnen zowel ouders als kinderen deze fase succesvol doorlopen. Onthoud dat elk kind uniek is, dus pas de aanpak aan op wat het beste werkt voor jullie beiden.


    Deze blog is tot stand gekomen met het expertenadvies van mamacommunity Onder Mama's. Hierdoor ben je verzekerd van nauwkeurige en betrouwbare informatie, ondersteund door het advies van mama-experten.

    Onder mama's

    Deze blog is tot stand gekomen met het expertenadvies van mamacommunity Onder Mama's. Hierdoor ben je verzekerd van nauwkeurige en betrouwbare informatie, ondersteund door het advies van mama-experten.