14 dagen bedenktijd     •     gratis verzending vanaf €75     •     verzending binnen 24u
  • search Zoeken
  • Wenslijsten Verlanglijstje

       Mijn verlanglijstjes

  • profile Profiel
  • shopping 0 Mandje

    Winkelmandje

    Bestelwaarde
    BTW
    0 product
  • slaapadvies om de nachten van je baby te verbeteren

    Slaap is van onschatbare waarde, vooral voor baby's en kinderen. Voor een gezonde groei en een evenwichtige ontwikkeling is een goede nachtrust essentieel. Gemiddeld slaapt een pasgeboren baby 16 tot 17 uur per dag, terwijl een driejarig kind ongeveer 12 uur slaap nodig heeft. Maar niet alle kinderen halen deze statistieken en heel veel kleintjes ervaren slaapproblemen gedurende hun kindertijd. Elk kind is uniek en de ene nacht is de andere niet. De beste manier om te beoordelen of je baby goed heeft geslapen, is door te kijken naar zijn gemoedstoestand overdag. Als hij overdag niet op zijn best is, kunnen verschillende factoren verantwoordelijk zijn voor zijn onrustige nachten.

    lovenest BabyMoov

    gastro-oesofageale reflux 

    Dit is een niet-ernstige aandoening die vaak voorkomt bij zuigelingen. Men spreekt echter over complexe gastro-oesofageale reflux wanneer de oprispingen gepaard gaan met andere symptomen, zoals slaapstoornissen van je baby. 
    Je kan dit ongemak verlichten of verminderen door je kindje hellend te laten slapen, de maaltijden in diverse porties verdelen, de melk van de zuigfles dikker maken, ...

    buikkrampjes

    Hierbij heeft je baby herhaaldelijke, regelmatige huilbuien. Je kleintje lijkt ontroostbaar. Hij/zij spant zijn lijfje achterwaarts, verstijft en laat windjes. Pasgeboren baby’s hebben hier vaak last van. Je helpt je baby door z'n beentjes op te tillen en daarna te buigen, in de positie die hij/zij aan het einde van de zwangerschap innam. Daarna draaien je de beentjes met de klok mee (in de richting van de spijsvertering). Daarnaast kan je ook proberen water met minder mineralen voor je zuigfles te gebruiken of een speciale zuigfles en speen tegen buikkrampjes kan ook helpen.

    stress en geprikkeld

    Kinderen zijn gevoelig voor de emoties van hun ouders. Als jij gestrest of angstig bent voor bedtijd, kan je kleintje deze spanning oppikken en zelf gestrest en prikkelbaar worden. Om je kind voor te bereiden op een goede nachtrust, is het belangrijk om een rustige omgeving te creëren met gedempt licht en een ontspannen sfeer. Het volgen van een vast bedtijdroutine kan ook helpen om je baby te kalmeren en gerust te stellen.

    angsten en nachtmerries

    Jonge kinderen krijgen te maken met verschillende ontwikkelingsfasen die vrij zwaar kunnen zijn voor hun nachtrust. Verlatingsangst verschijnt rond de 8ste maand. Je kindje wordt zich ervan bewust dat het een volwaardig persoontje is, dat los van zijn ouders staat. Het vindt het dan moeilijk van zijn ouders gescheiden te worden en dat is het geval bij het slapengaan… Deze periode is heel normaal en kan enkele maanden duren. Hier kan het gebruik van een nachtlampje, slaapmelodietjes en gedempt licht je kindje kalmeren en tot rust brengen.

    kinderziekten en tandjes

    Kinderziekten en doorkomende tandjes kunnen ook de slaap van je kindje verstoren. Wees geduldig en aarzel niet om de kinderarts te raadplegen voor advies.

    optimaliseer de babykamer

    Het goede nieuws is dat er heel wat is dat je zelf kan doen. Denk daarbij aan de omgevingsfactoren zoals de temperatuur, geluiden en de lichtsterkte in de babykamer. Verder zijn er heel wat producten op de markt die het slaapcomfort van je kleintje kunnen optimaliseren. Hou daarnaast ook in je achterhoofd dat je kleintje groeifases doormaakt en dat veel van deze slaapstoornissen tijdelijk zijn. Veel succes!