Parkbekleding: 2+1 gratis

Knuffels: 4+1 gratis

Ondergoed: 4+1 gratis

Outlet: 20% discount

Slabbetjes: 4+1 gratis

Tetradoeken: 4+1 gratis

sluiten
14 dagen bedenktijd     •     gratis verzending vanaf €75     •     verzending binnen 24u
  • search Zoeken
  • Wenslijst Verlanglijstje

       Mijn verlanglijstjes

  • profile Profiel
  • shopping 0 Mandje

    Winkelmandje

    Bestelwaarde
    BTW
    0 product
  • het belang van een goede bedtijdroutine

    Het is bedtijd en je kleintje kijkt je met glinsterende ogen aan. En je weet meteen dat hij klaar is voor een avontuur in dromenland, maar het belang van een bedtijdroutine voor je baby mag niet worden onderschat. Baby's houden namelijk van voorspelbaarheid. Ze beginnen patronen al heel vroeg te begrijpen en hoe consequenter we kunnen zijn met de wereld van onze baby, hoe gelukkiger en rustiger ze zullen zijn. Simpelweg omdat ze weten wat ze van dag tot dag kunnen verwachten.

    bedtijdroutine

    rust en ritme

    Het hebben van een bedtijdroutine voor je baby of peuter is een eenvoudige en effectieve manier om hen te laten weten dat de dag ten einde loopt en de slaap nadert. Vanaf heel jonge leeftijd zal je baby een reeks gebeurtenissen gaan herkennen en wanneer de laatste gebeurtenis van de dag voorbij is, zal de routine voor het slapen gaan cruciaal zijn voor een goede overgang naar de nacht.

    We hebben allemaal routines die we elke dag volgen. Je zou zelf een ochtendritueel kunnen hebben van opstaan, een kop koffie maken, wat brood eten en de krant lezen voordat je onder de douche springt. Of een nachtelijke routine van je gezicht wassen, je tanden poetsen, een boek lezen in bed en dan gaan slapen. Dit zijn zulke vertrouwde patronen voor ons en we vinden deze situaties geruststellend en ontspannend vanwege hun vertrouwdheid.

    Op een onbewust niveau maken je hersenen je klaar voor de dag of schakelen ze over naar de slaapmodus. Baby's zijn niet anders. Dit verklaart waarom veel baby's profiteren van een betrouwbaar dag- en nachtritme. Het biedt stabiliteit en comfort gedurende de hele dag.

    slaap-stappenplan

    Je kan dus zeker een aantal stappen nemen om ervoor te zorgen dat het "ritueel" rond slaaptijd perfect is voor je kleintje.

    • Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je baby op het juiste moment naar bed gaat - een baby die te lang op is of te moe is zal het lastig hebben om tot rust te komen.
    • Het is dus aan te raden om een korte periode van rust te nemen voor elk dutje, zodat je baby lekker en ontspannen gaat slapen. Een verhaal lezen of een slaapliedje zingen is een perfecte manier om ze klaar te maken voor het slapengaan. Deze zullen fungeren als echt sterke signalen voor je baby, dat het tijd is om te slapen.
    • Je kunt ook een korte routine invoeren van een luier verwisselen, knuffelen, je baby in de inbakerdoek of slaapzak doen en een slaapzin zeggen, zoals "het is nu slaapertjes- tijd".

    de perfecte bedtijdroutine

    Deze stappen, dag na dag, in dezelfde volgorde, zijn koppelingen in het proces van je baby om tot een geweldig eindresultaat te komen…Slaap! Om 's avonds naar bed te gaan zou je een iets langere routine kunnen doen om je baby echt te helpen ontspannen en de dag af te sluiten. Vaak kunnen baby's een opeenhoping van oververmoeidheid krijgen naarmate de dag vordert, dus hun bedtijdroutine mag niet te stimulerend of te lang zijn. 

    Deze blog is tot stand gekomen met het expertenadvies van mamacommunity Onder Mama's. Hierdoor ben je verzekerd van nauwkeurige en betrouwbare informatie, ondersteund door het advies van mama-experten.

    Onder mama's

    Deze blog is tot stand gekomen met het expertenadvies van mamacommunity Onder Mama's. Hierdoor ben je verzekerd van nauwkeurige en betrouwbare informatie, ondersteund door het advies van mama-experten.