Park upholstery: 2+1 free

Soft toys: 4+1 free

Underwear: 4+1 free

Outlet: 20% discount

Bibs: 4+1 free

Teta towels: 4+1 free

close
14-day cooling-off period - free shipping from €75 - shipping within 24 hours
  • search Search
  • Wish List Wish List

       My wish lists

  • profile Profile
  • shopping 0 Basket

    Shopping cart

    Order Value
    VAT
    0 product
  • everything you need to know about sleeping safely with a sleeping bag

    De veiligheid en comfort van je baby tijdens het slapen staan bovenaan de prioriteitenlijst, toch? Een veilig wiegje, een goede matras en de juiste slaapkameromstandigheden - allemaal essentieel. Tijdens de wissel van de seizoenen vraag je je misschien af hoe je je kleintje het beste kunt aankleden voor een goede nachtrust. Wat betekent die mysterieuze TOG-waarde eigenlijk en hoe wordt die bepaald? Kies je best voor een slaapzak, een deken of beide? En hoeveel slaapzakken heeft je baby eigenlijk nodig?

    waarom een babyslaapzak gebruiken?

    Een goed passende babyslaapzak is de veiligste manier voor kinderen tot 2 jaar om warm te blijven tijdens de slaap. Maar er zijn nog meer voordelen: 

    • Je baby kan een deken of laken van zich afschoppen, wat met een slaapzak voorkomen wordt.
    • Het risico dat je baby onder de dekens terechtkomt en de ademhaling verstoord wordt, wordt geminimaliseerd met een slaapzak.
    • De voetjes van je baby kunnen niet tussen de spijlen van het bed belanden.
    • Een slaapzak kan deel uitmaken van een effectieve bedtijdroutine en zorgt voor slaapassociatie (je baby linkt de slaapzak aan bedtijd).
    • Bovendien is een slaapzak gemakkelijk mee te nemen, wat betekent dat je baby overal gemakkelijk kan slapen, met een vertrouwd gevoel.

    Slaapzak aankope​​​​n

    winterslaapzak

    welke maat heb je nodig?

    Er wordt aangeraden om een inbakerslaapzak te gebruiken voor baby’s vanaf 1 week tot 4 à 6 maand. Dit helpt hen door de “schrikreflex” heen te slapen en leert hen een mooi slaappatroon aan. Nadien kan vlot overgegaan worden naar een babyslaapzak.

    Kies je niet voor inbakeren dan is het aan te raden jouw baby in een slaapzak te laten slapen. Het is steeds van belang om de  juiste maat slaapzak aan te kopen. Een te kleine slaapzak zit niet fijn en een te grote slaapzak is onveilig. Dit schema kan je helpen bij de aankoop van een slaapzak.


    sleeping bag size

    length baby

    age of baby

    60 cm

    Up to 64 cm

    0-3/4 months

    70 cm

    60-76 cm

    3-9 month

    80 cm

    64-80 cm

    3-9 maand (vaak tot 12 maand)

    90 cm

    76-98 cm

    6-18 maand (vaak tot 24 maand)

    110 cm

    vanaf 94 cm

    vanaf 18 maand

    welke soort babyslaapzak kies ik nu best? 

    Er zijn verschillende soorten slaapzakken. Soms zie je door het bos de bomen niet meer! Welke slaapzak hoor je nu te kopen? Hoeveel slaapzakken heeft je baby nodig? Dit hangt een beetje af van het slaapgedrag van je baby en het seizoen.

    the summer sleeping bag

    In de zomer is het warmer, zowel buiten als binnen. Het is dan ook zeker niet verkeerd om in de zomer jouw baby enkel een zomerslaapzak aan te doen en eventueel ander beddengoed (deken, laken, …) uit het bed te halen. Een zomerslaapzak is vaak mouwloos of met afritsbare mouwtjes. De slaapzak is, vanwege de warmte, niet gewatteerd en ook niet gevoerd. De zomerslaapzakken zijn vaak vervaardigd uit katoen, bamboe, badstof of tencel.

    Ontdek zomerslaapzakken

    the winter sleeping bag

    Winterslaapzakken zijn in tegenstelling tot een zomerslaapzak juist wel gewatteerd of gevoerd. Dit heeft als doel je baby in de koudere dagen lekker warm te houden tijdens het slapen. Een winterslaapzak heeft meestal lange mouwen, die al dan niet afgeritst kunnen worden. De winterslaapzakken worden vaak gemaakt uit katoen, bamboe, badstof of tencel met een gewatteerde vulling of uit fleece.

    Ontdek winterslaapzakken

    de 4sseizoenenslaapzak

    De 4-seizoenenslaapzak zegt het zelf… Een slaapzak voor de vier seizoenen. Vaak bestaan deze slaapzakken uit 2 slaapzakken over elkaar. Zo heb je een warme slaapzak met een lichtere slaapzak erover of eronder. Deze kunnen samen of elk afzonderlijk gebruikt worden. Heel vaak kan je ook hier de mouwen afritsen voor warmere dagen. Hét merk bij uitstek is hierbij Puckababy: deze kan verkleinen onderaan naar de maat van je baby.

    Ontdek 4-seizoenenslaapzakken

    inbakerslaapzak

    Veelal kiezen mama’s en/of papa’s die inbakeren in eerste instantie voor een inbakerdoek. Een inbakerdoek is een wikkeldoek die je in een bepaalde manier vouwt rond het lichaam van de baby. Zo beperk je zijn beweging en zal hij vlotter door zijn schrikreflex leren doorslapen. Eens de baby klaar is voor de overgang naar een slaapzak, kan je inbakeren afleren met een inbakerslaapzak. In een inbakerslaapzak zitten de armen van de baby in de slaapzak, hierdoor kan hij niet zwieren en zwaaien met de armen. Het zijn als het ware slaapzakjes zonder armsgaten. Het doel van deze slaapzakken is vooral om de overgang van inbakeren naar slaapzak vlotter te laten verlopen.

    Ontdek inbakerslaapzakken

    tog... wat is dat?

    Een TOG-waarde of Thermal Overall Grade, geeft aan hoe warm een stof is. De waarde wordt bepaald na onderzoek in een labo en wordt vooral gebruikt bij slaapzakken, inbakerdoeken en dekbedden. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de warmte- en isolatiegraad van de stof.

    Gebruik je een warme slaapzak (met een hoge TOG- waarde)? Dan is een extra dekentje voor je baby niet nodig. Als je een slaapzak met minder TOG- waarde gebruikt bij koude temperaturen, combineer je deze best met een extra dekentje voor je baby.

    Lees meer over TOG-waarde